Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Tyngdlyftningsförbundet


Truppen till Ungdoms-EM

(2022-08-09 09:24)
Svenska Tyngdlyftningsförbundets trupp till ungdoms-EM i Raszyn, Polen 10-18 Augusti.
 
Vi vill fortsätta att göra våra SM-tävlingar ännu bättre. Därför bjuder vi in er till att svara på en kort enkät om SM i Landskrona 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet startar en Atletkommitté vars inplanerade mötet i juni inte av. Men nu bjuder kommittén in intresserade lyftare till ett öppet forum söndagen den 21 augusti kl 17. 
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets kansli kommer ha öppet hela sommaren men notera att mail och telefon endast är bemannade varje vecka måndag och tisdag under juli månad.
 
Under midsommarhelgen håller det Internationella Tyngdlyftningsförbundet (IWF) kongress för att välja organisationens framtida representanter, bland annat president och generalsekreterare.
 
Eleiko har under många år skänkt pris till bästa lyftare, det så kallade Eleikos Stora Pris, på SM. På plats i Landskrona 2022 fanns Andreas Andrén, vice VD Eleiko, och numera Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse för att dela ut dessa priser.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit ut den svenska truppen till EM för ungdomar (15 år) i Raszyn, Polen den 10-18 augusti 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelse beslutade på sitt möte i söndags att justera i tävlingskalendern för hösten. Det innebär fler datum att arrangera serie och flyttat Lag-SM.
 
Två lyftare deltog i 109 kg-klassen på SM i tyngdlyftning och det slutade med trippla SM-guld till Fyshusets Kristoffer Nilsson och lika många silver för Karlstads Ludwig Eriksson.
 
Sverigeettan Hampus Lithén, HAK Greppet, var anmäld men kom inte till start vilket gjorde att tre lyftare deltog i +109 kg-klassen på SM i Landskrona.    
 
En ohotad Paula Junhov Rindberg tog SM-guld gånger tre när 87 kg-klassen på SM i tyngdlyftning avgjorde i Landskrona.
 

Skräll i 81 kg-klassen

(2022-06-19 16:26)
Favoriten Ida Rönn bommade ut sig i ryck vilket öppnade för en duell om SM-guldet sammanlagt mellan Elin Sandgren, Sundbybergs TK, och Lisa Andersson, AK Nilas.
 
Stefan Ågren, Fyshuset SK, vann 102 kg-klassen på SM i Landskrona. Men konkurrenterna var denna gång inte allt för långt efter när resultatet summerades.  
 
Damernas 76 kg-klass på SM i tyngdlyftning i Landskrona blev en spännande tävling som avgjordes i sista stöten. SM-guldet togs av Ida Larsson, Allmänna SK med sina 184 kg.
 
Joen Vikingsson Sjöblom (C4 KS) satte såväl nordiska som svenska juniorrekord i ryck och sedan av bara farten svenskt seniorrekord. Detta när SM:s avslutande dag i Landskrona inleddes med herrar 96 kg.
 

 

 Vår klubbutik

Arvidssons

Sponsorhuset

Sporthallen

Våra lokaler finns en våning ner i Sporthallen.  

Samuel Permans gatan. 14

83141 ÖSTERSUND

Öppettider:
Måndag - Fredag: 08:00 - 22:00
Lördag - Söndag: 10:00 - 18:00

Medlemsavgift :
Senior: 800kr/År
Junior:  600kr/År

Postadress:
Östersunds AK - Styrkelyft
Samuel Permans gata 14
83141 Östersund

Besöksadress:
Samuel Permans gata 14
83141 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ostersundsatletklubb...