Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från Tyngdlyftningsförbundet


Svenska Tyngdlyftningsförbundet och AK Nilas inbjuder till junior-SM i Borlänge den 17-18 december 2022.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundets styrelsemöte den 27 oktober genomfördes via Teams och hade ett tydligt fokus på mål- och budgetarbete.
 
Det är aldrig för sent för en ny karriär, det är 56-åriga Eva Krönlein ett bra bevis på. Genom friidrotten hittade hon vägen fram till tyngdlyftningen som hon tävlat i åtta år.
 
AK Nilas arrangerade på lördagen, på ett välorganiserat sätt, årets lag-SM. Dessutom lyckades Borlängeföreningen ta SM-guld på damsidan. På herrsidan vann HAK Greppet.
 

Här kan du se Lag-SM live

(2022-11-18 21:01)
 
Lördagen den 19 november väntar årets lag-SM i Borlänge med AK Nilas som arrangör. Här är förutsättningarna!
 
Fler än 300 förtroendevalda och generalsekreterare från samtliga specialidrottsförbund samlades i helgen för ett strategiskt arbetsmöte. Tyngdlyftningsförbundet representerades av ordförande Joakim Eriksson och generalsekreterare Sebastian Nurmi.
 
Under helgen (12–13 november) avgjordes Nordiska Mästerskapen för ungdomar och juniorer. Så här gick det för samtliga svenska lyftare.
 
Sverige är på Island för att tävla på Nordiska Mästerskapen för ungdomar och juniorer med totalt 19 lyftare och fyra coacher.
 
Här hittar du inbjudan och anmälan till Junior-SM 2022
 
Enligt Svenska Tyngdlyftningsförbundets stadgar ska vald valberedning tillfråga de förbundsstyrelseledamöter vars platser står på tur för omval, innan den 1 oktober om de avser att omkandidera till en ny omvalsperiod om två år.
 
Sverige åker till Island för att tävla på Nordiska Mästerskapen den 11 till 13 november med totalt 19 lyftare och fyra coacher. Två ledare, två domare och en mediakille gör årets trupp komplett.
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har beslutat att inte ta ut några egenavgifter för landslagslyftare 2022. Beslut gäller endast för nuvarande säsong. 
 
Svenska Tyngdlyftningsförbundet har tagit ut truppen till årets VM den 7 till17 december 2022 i Bogota, Colombia.
 
ASK Eskilstunas Jonathan Bergkvist imponerade när han på tisdagseftermiddagen tog fina placeringar på U23-EM i Albanien.
 

 

 Vår klubbutik

Arvidssons

Sponsorhuset

Sporthallen

Våra lokaler finns en våning ner i Sporthallen.  

Samuel Permans gatan. 14

83141 ÖSTERSUND

Öppettider:
Måndag - Fredag: 08:00 - 22:00
Lördag - Söndag: 10:00 - 18:00

Medlemsavgift :
Senior: 800kr/År
Junior:  600kr/År

Postadress:
Östersunds AK - Styrkelyft
Samuel Permans gata 14
83141 Östersund

Besöksadress:
Samuel Permans gata 14
83141 Östersund

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ostersundsatletklubb...